Тамақтандырудың сапалық мониторингі - СШ №56 https://56-taraz.mektebi.kz/ ru Тамақтандырудың сапалық мониторингі - СШ №56 DataLife Engine Тамақтану сапасын бақылау бойынша бракераж комиссия тобының тексеру жұмыстарының актісі https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1075-tamatanu-sapasyn-baylau-bojynsha-brakerazh-komissija-tobyny-tekseru-zhmystaryny-akts.html https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1075-tamatanu-sapasyn-baylau-bojynsha-brakerazh-komissija-tobyny-tekseru-zhmystaryny-akts.html
]]>

]]>
admin Wed, 25 Sep 2024 16:22:29 +0600
Тамақтану сапасын бақылау бойынша бракераж комиссия мүшелерінің жылдық жұмыс жоспары 2023-2024 оқу жылына https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/861-tamatanu-sapasyn-baylau-bojynsha-brakerazh-komissija-mshelern-zhyldy-zhmys-zhospary-2023-2024-ou-zhylyna.html https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/861-tamatanu-sapasyn-baylau-bojynsha-brakerazh-komissija-mshelern-zhyldy-zhmys-zhospary-2023-2024-ou-zhylyna.html
]]>

]]>
admin Thu, 31 Aug 2023 12:56:09 +0600
Мектеп асханасындағы ыстық тамақты ұйымдастырудағы тексеру комиссиясының актісі. https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/754-mektep-ashanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/754-mektep-ashanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html Күні: 28.02.2023 жыл

Қатысқандар: Брокераж комиссиясының мүшелері

Мектеп директоры: Н.Ә.Әбдіқалық

Мүшелері(болған жағдайда)ТОО Тоқсейітов

Директордың тәр. ісі жөн. орынбасары: А.Б.Ноғайбек

Әлеуметтік педагог: Г.М.Раимбекова 

Мектеп медбикесі: Қ.Б.Сартбаева

Қамқоршылық кеңесінің төрайымы:Джумадилова Д.Б.

Ата-аналар комитет: К.Ж.Джуманова 

Ата-ана: А.А. Сулейменова 


Мақсаты: Мектеп асханасында оқушылардың бір мезгіл тегін ыстық тамақпен қамтылуын қадағалау. Азық-түлік өнімдерінің сапасына және дайын тағам шығымын бақылау. 

28.02.2023 күнгі ас мәзірі:


1. Картоп қосылған тұшпара                                                                   210 гр.

2. Кисель                                                                                                    200 гр.

3.Йогурт                                                                                                     1 дана 

4.Нан                                                                                                         35 гр 

Ақпан айының 7 күні брокераж комиссия мүшелерімен акт құрылды, акттың  негізі мектеп асханасындағы тамақтың сапасын тексеруге арналды. Тексеріс барысында анықталғандар:

Мектеп асханасының тазалығы өте жақсы. Барлық заттар орнында тұрды. Ыдысқа салынған тағамның салмағы және дәмі медбикемен тексерілді. Балаларға берілетін тамақтың салмағы және кисельдің тәттілігі нормаға сай болды.

Жиналатын тамақ қалдығы аз мөлшерде жиналған, балалар ыстық тамақты тәбетпен жейтіндері көрінді. 

Ескертулер мен  ұсыныстар:

Тазалықты үнемі сақтау. Балаларға тамақтардың ыстық күйінде берілмеу.Балалардың тамақтарының сапасын қадағалау.Ертенгі күнгі берілетін балық котлетінің сертификаты мен өнімнің сәкес келмеуі анықталып 

Бракераж комиссияның мүшелері:

1. Әбдіқалық Н.Ә. _________________

2. Ноғайбек  А.Б._________________

3. Раимбекова Г.М. _________________

4. Сартбаева Қ. Б.  _________________

5. Джумадилова Д.Б _________________

6.Джуманова Қ.Ж________________

7. Сулейменова А.А.______________




]]>
Күні: 28.02.2023 жыл

Қатысқандар: Брокераж комиссиясының мүшелері

Мектеп директоры: Н.Ә.Әбдіқалық

Мүшелері(болған жағдайда)ТОО Тоқсейітов

Директордың тәр. ісі жөн. орынбасары: А.Б.Ноғайбек

Әлеуметтік педагог: Г.М.Раимбекова 

Мектеп медбикесі: Қ.Б.Сартбаева

Қамқоршылық кеңесінің төрайымы:Джумадилова Д.Б.

Ата-аналар комитет: К.Ж.Джуманова 

Ата-ана: А.А. Сулейменова 


Мақсаты: Мектеп асханасында оқушылардың бір мезгіл тегін ыстық тамақпен қамтылуын қадағалау. Азық-түлік өнімдерінің сапасына және дайын тағам шығымын бақылау. 

28.02.2023 күнгі ас мәзірі:


1. Картоп қосылған тұшпара                                                                   210 гр.

2. Кисель                                                                                                    200 гр.

3.Йогурт                                                                                                     1 дана 

4.Нан                                                                                                         35 гр 

Ақпан айының 7 күні брокераж комиссия мүшелерімен акт құрылды, акттың  негізі мектеп асханасындағы тамақтың сапасын тексеруге арналды. Тексеріс барысында анықталғандар:

Мектеп асханасының тазалығы өте жақсы. Барлық заттар орнында тұрды. Ыдысқа салынған тағамның салмағы және дәмі медбикемен тексерілді. Балаларға берілетін тамақтың салмағы және кисельдің тәттілігі нормаға сай болды.

Жиналатын тамақ қалдығы аз мөлшерде жиналған, балалар ыстық тамақты тәбетпен жейтіндері көрінді. 

Ескертулер мен  ұсыныстар:

Тазалықты үнемі сақтау. Балаларға тамақтардың ыстық күйінде берілмеу.Балалардың тамақтарының сапасын қадағалау.Ертенгі күнгі берілетін балық котлетінің сертификаты мен өнімнің сәкес келмеуі анықталып 

Бракераж комиссияның мүшелері:

1. Әбдіқалық Н.Ә. _________________

2. Ноғайбек  А.Б._________________

3. Раимбекова Г.М. _________________

4. Сартбаева Қ. Б.  _________________

5. Джумадилова Д.Б _________________

6.Джуманова Қ.Ж________________

7. Сулейменова А.А.______________




]]>
admin Tue, 28 Feb 2023 10:25:03 +0600
Мектептің апталық ас мәзірі https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/753-mektept-aptaly-as-mzr.html https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/753-mektept-aptaly-as-mzr.html
]]>

]]>
admin Mon, 20 Feb 2023 14:47:43 +0600
Мектеп асханасындағы ыстық тамақты ұйымдастырудағы тексеру комиссиясының актісі. https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/752-mektep-ashanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/752-mektep-ashanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html Күні: 07.02.2023 жыл

Қатысқандар: Брокераж комиссиясының мүшелері

Мектеп директоры: Н.Ә.Әбдіқалық

Мүшелері(болған жағдайда)ТОО Тоқсейітов

Директордың тәр. ісі жөн. орынбасары: А.Б.Ноғайбек

Әлеуметтік педагог: Г.М.Раимбекова 

Мектеп медбикесі: Қ.Б.Сартбаева

Қамқоршылық кеңесінің төрайымы:Джумадилова Д.Б.

Ата-аналар комитет: К.Ж.Джуманова 

Ата-ана: А.А. Сулейменова 


Мақсаты: Мектеп асханасында оқушылардың бір мезгіл тегін ыстық тамақпен қамтылуын қадағалау. Азық-түлік өнімдерінің сапасына және дайын тағам шығымын бақылау. 

07.02.2023 күнгі ас мәзірі:


1. Қаймақ қосылған тұшпара                                                                    200/5 гр.

2. Қант қосылған шай                                                                                 200 гр.

3.Вафли «Яшкина»                                                                                      1 дана 

4.Нан                                                                                                            35 гр 

Ақпан айының 7 күні брокераж комиссия мүшелерімен акт құрылды, акттың  негізі мектеп асханасындағы тамақтың сапасын тексеруге арналды. Тексеріс барысында анықталғандар:

Мектеп асханасының тазалығы өте жақсы. Барлық заттар орнында тұрды. Ыдысқа салынған тағамның салмағы және дәмі медбикемен тексерілді. Балаларға берілетін тамақтың салмағы және қант қосылған шайдың тәттілігі нормаға сай болды.

Жиналатын тамақ қалдығы аз мөлшерде жиналған, балалар ыстық тамақты тәбетпен жейтіндері көрінді. 

Ескертулер мен  ұсыныстар:

Тазалықты үнемі сақтау. Балаларға тамақтардың ыстық күйінде берілмеу.Балалардың тамақтарының сапасын қадағалау. 

Бракераж комиссияның мүшелері:

1. Әбдіқалық Н.Ә. _________________

2. Ноғайбек  А.Б._________________

3. Раимбекова Г.М. _________________

4. Сартбаева Қ. Б.  _________________

5. Джумадилова Д.Б _________________

6.Джуманова Қ.Ж________________

7. Сулейменова А.А.______________        







]]>
Күні: 07.02.2023 жыл

Қатысқандар: Брокераж комиссиясының мүшелері

Мектеп директоры: Н.Ә.Әбдіқалық

Мүшелері(болған жағдайда)ТОО Тоқсейітов

Директордың тәр. ісі жөн. орынбасары: А.Б.Ноғайбек

Әлеуметтік педагог: Г.М.Раимбекова 

Мектеп медбикесі: Қ.Б.Сартбаева

Қамқоршылық кеңесінің төрайымы:Джумадилова Д.Б.

Ата-аналар комитет: К.Ж.Джуманова 

Ата-ана: А.А. Сулейменова 


Мақсаты: Мектеп асханасында оқушылардың бір мезгіл тегін ыстық тамақпен қамтылуын қадағалау. Азық-түлік өнімдерінің сапасына және дайын тағам шығымын бақылау. 

07.02.2023 күнгі ас мәзірі:


1. Қаймақ қосылған тұшпара                                                                    200/5 гр.

2. Қант қосылған шай                                                                                 200 гр.

3.Вафли «Яшкина»                                                                                      1 дана 

4.Нан                                                                                                            35 гр 

Ақпан айының 7 күні брокераж комиссия мүшелерімен акт құрылды, акттың  негізі мектеп асханасындағы тамақтың сапасын тексеруге арналды. Тексеріс барысында анықталғандар:

Мектеп асханасының тазалығы өте жақсы. Барлық заттар орнында тұрды. Ыдысқа салынған тағамның салмағы және дәмі медбикемен тексерілді. Балаларға берілетін тамақтың салмағы және қант қосылған шайдың тәттілігі нормаға сай болды.

Жиналатын тамақ қалдығы аз мөлшерде жиналған, балалар ыстық тамақты тәбетпен жейтіндері көрінді. 

Ескертулер мен  ұсыныстар:

Тазалықты үнемі сақтау. Балаларға тамақтардың ыстық күйінде берілмеу.Балалардың тамақтарының сапасын қадағалау. 

Бракераж комиссияның мүшелері:

1. Әбдіқалық Н.Ә. _________________

2. Ноғайбек  А.Б._________________

3. Раимбекова Г.М. _________________

4. Сартбаева Қ. Б.  _________________

5. Джумадилова Д.Б _________________

6.Джуманова Қ.Ж________________

7. Сулейменова А.А.______________        







]]>
admin Tue, 07 Feb 2023 11:24:23 +0600
Мектеп асханасындағы ыстық тамақты ұйымдастырудағы тексеру комиссиясының актісі. https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/750-mektep-ashanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/750-mektep-ashanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html Мектеп асханасындағы ыстық тамақты ұйымдастырудағы 

тексеру комиссиясының актісі.


Күні: 09.01.2023 жыл

Қатысқандар: Брокераж комиссиясының мүшелері

Мектеп директоры: Н.Ә.Әбдіқалық

Мүшелері(болған жағдайда)ТОО Тоқсейітов

Директордың тәр. ісі жөн. орынбасары: А.Б.Ноғайбек

Әлеуметтік педагог: Г.М.Раимбекова 

Мектеп медбикесі: Қ.Б.Сартбаева

Қамқоршылық кеңесінің төрайымы:Джумадилова Д.Б.

Ата-аналар комитет: К.Ж.Джуманова 

Ата-ана: А.А. Сулейменова 

Мақсаты: Мектеп асханасында оқушылардың бір мезгіл тегін ыстық тамақпен қамтылуын қадағалау. Азық-түлік өнімдерінің сапасына және дайын тағам шығымын бақылау. 

09.01.2023 күнгі ас мәзірі:


1. Сары май қосылған сүтке піскен тары ботқасы                              200/5 гр.

2. Қант қосылған шай                                                                           200 гр.

3.Сыр қосылған бутерброд                                                                35/15 гр. 

4.Жұмыртқа                                                                                           1 дана                                                        


Қаңтар айының 9 күні брокераж комиссия мүшелерімен акт құрылды, акттың  негізі мектеп асханасындағы тамақтың сапасын тексеруге арналды. Тексеріс барысында анықталғандар:

Мектеп асханасының тазалығы өте жақсы. Барлық заттар орнында тұрды. Ыдысқа салынған тағамның салмағы және дәмі медбикемен тексерілді. Балаларға берілетін тамақтың салмағы және қант қосылған шайдің тәттілігі нормаға сай болды.

Жиналатын тамақ қалдығы аз мөлшерде жиналған, балалар ыстық тамақты тәбетпен жейтіндері көрінді. 


Ескертулер мен  ұсыныстар:

Тазалықты үнемі сақтау. Балаларға тамақтардың ыстық күйінде берілмеу.

Балалардың тамақтарының сапасын қадағалау.Өнім жеткізушілерінен әр азық-түліктің сертификатын сәйкестендіріп қабылдап алу. Асханада ыдыс 

Бракераж комиссияның мүшелері:

1. Әбдіқалық Н.Ә. _________________

2. Ноғайбек  А.Б. _________________

3. Раимбекова Г.М._________________

4. Сартбаева Қ. Б.  _________________

5. Джумадилова Д.Б _________________

6.Джуманова Қ.Ж________________

7. Сулейменова А.А.______________

 


 
   


]]>
Мектеп асханасындағы ыстық тамақты ұйымдастырудағы 

тексеру комиссиясының актісі.


Күні: 09.01.2023 жыл

Қатысқандар: Брокераж комиссиясының мүшелері

Мектеп директоры: Н.Ә.Әбдіқалық

Мүшелері(болған жағдайда)ТОО Тоқсейітов

Директордың тәр. ісі жөн. орынбасары: А.Б.Ноғайбек

Әлеуметтік педагог: Г.М.Раимбекова 

Мектеп медбикесі: Қ.Б.Сартбаева

Қамқоршылық кеңесінің төрайымы:Джумадилова Д.Б.

Ата-аналар комитет: К.Ж.Джуманова 

Ата-ана: А.А. Сулейменова 

Мақсаты: Мектеп асханасында оқушылардың бір мезгіл тегін ыстық тамақпен қамтылуын қадағалау. Азық-түлік өнімдерінің сапасына және дайын тағам шығымын бақылау. 

09.01.2023 күнгі ас мәзірі:


1. Сары май қосылған сүтке піскен тары ботқасы                              200/5 гр.

2. Қант қосылған шай                                                                           200 гр.

3.Сыр қосылған бутерброд                                                                35/15 гр. 

4.Жұмыртқа                                                                                           1 дана                                                        


Қаңтар айының 9 күні брокераж комиссия мүшелерімен акт құрылды, акттың  негізі мектеп асханасындағы тамақтың сапасын тексеруге арналды. Тексеріс барысында анықталғандар:

Мектеп асханасының тазалығы өте жақсы. Барлық заттар орнында тұрды. Ыдысқа салынған тағамның салмағы және дәмі медбикемен тексерілді. Балаларға берілетін тамақтың салмағы және қант қосылған шайдің тәттілігі нормаға сай болды.

Жиналатын тамақ қалдығы аз мөлшерде жиналған, балалар ыстық тамақты тәбетпен жейтіндері көрінді. 


Ескертулер мен  ұсыныстар:

Тазалықты үнемі сақтау. Балаларға тамақтардың ыстық күйінде берілмеу.

Балалардың тамақтарының сапасын қадағалау.Өнім жеткізушілерінен әр азық-түліктің сертификатын сәйкестендіріп қабылдап алу. Асханада ыдыс 

Бракераж комиссияның мүшелері:

1. Әбдіқалық Н.Ә. _________________

2. Ноғайбек  А.Б. _________________

3. Раимбекова Г.М._________________

4. Сартбаева Қ. Б.  _________________

5. Джумадилова Д.Б _________________

6.Джуманова Қ.Ж________________

7. Сулейменова А.А.______________

 


 
   


]]>
admin Mon, 09 Jan 2023 11:17:25 +0600
Мектеп асханасындағы ыстық тамақты ұйымдастырудағы тексеру комиссиясының актісі. https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/749-mektep-ashanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/749-mektep-ashanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html

Күні: 06.12.2022 жыл

Қатысқандар: Брокераж комиссиясының мүшелері

Мектеп директоры: Н.Ә.Әбдіқалық

Мүшелері(болған жағдайда)ТОО Тоқсейітов

Директордың тәр. ісі жөн. орынбасары: А.Б.Ноғайбек

Әлеуметтік педагог: Г.М.Раимбекова 

Мектеп медбикесі: Қ.Б.Сартбаева

Қамқоршылық кеңесінің төрайымы: Д.Б.Джумадилова 

Ата-аналар комитет: К.Ж.Джуманова 

Ата-ана: А.А. Сулейменова 

Мақсаты: Мектеп асханасында оқушылардың бір мезгіл тегін ыстық тамақпен қамтылуын қадағалау.Азық-түлік өнімдерінің сапасына және дайын тағам шығымын бақылау. 

06.12.2022 күнгі ас мәзірі:


1. Сиыр етінен жасалған гуляш                                                             30/40 гр.

2. Гарнир: пісірілген макарон                                                                100 гр.

3.Кампот Витамин С                                                                               200 мл. 

4.Печенье                                                                                                 2 дана                                                        

5. Нан                                                                                                       35 гр.

Желтоқсан айының 6 күні брокераж комиссия мүшелерімен акт құрылды, акттың  негізі мектеп асханасындағы тамақтың сапасын тексеруге арналды. Тексеріс барысында анықталғандар:

Мектеп асханасының тазалығы өте жақсы. Барлық заттар орнында тұрды. Ыдысқа салынған тағамның салмағы және дәмі медбикемен тексерілді. Балаларға берілетін тамақтың салмағы және компоттың тәттілігі нормаға сай болды.

Жиналатын тамақ қалдығы аз мөлшерде жиналған, балалар ыстық тамақты тәбетпен жейтіндері көрінді. 


Ескертулер мен  ұсыныстар:

Тазалықты үнемі сақтау.Балаларға тамақтардың ыстық күйінде берілмеу.Балалардың тамақтарының сапасын қадағалау.Өнім жеткізушілерінен әр азық-түліктің сертификатын сәйкестендіріп қабылдап алу

Бракераж комиссияның мүшелері:

1. Әбдіқалық Н.Ә. _________________

2. Ноғайбек  А.Б. _________________

3. Раимбекова Г.М. ________________

4. Сартбаева Қ. Б. _________________

5. Джумадилова Д.Б _______________

6. Джуманова К.Ж________________

7. Сулейменова А.А.______________



]]>

Күні: 06.12.2022 жыл

Қатысқандар: Брокераж комиссиясының мүшелері

Мектеп директоры: Н.Ә.Әбдіқалық

Мүшелері(болған жағдайда)ТОО Тоқсейітов

Директордың тәр. ісі жөн. орынбасары: А.Б.Ноғайбек

Әлеуметтік педагог: Г.М.Раимбекова 

Мектеп медбикесі: Қ.Б.Сартбаева

Қамқоршылық кеңесінің төрайымы: Д.Б.Джумадилова 

Ата-аналар комитет: К.Ж.Джуманова 

Ата-ана: А.А. Сулейменова 

Мақсаты: Мектеп асханасында оқушылардың бір мезгіл тегін ыстық тамақпен қамтылуын қадағалау.Азық-түлік өнімдерінің сапасына және дайын тағам шығымын бақылау. 

06.12.2022 күнгі ас мәзірі:


1. Сиыр етінен жасалған гуляш                                                             30/40 гр.

2. Гарнир: пісірілген макарон                                                                100 гр.

3.Кампот Витамин С                                                                               200 мл. 

4.Печенье                                                                                                 2 дана                                                        

5. Нан                                                                                                       35 гр.

Желтоқсан айының 6 күні брокераж комиссия мүшелерімен акт құрылды, акттың  негізі мектеп асханасындағы тамақтың сапасын тексеруге арналды. Тексеріс барысында анықталғандар:

Мектеп асханасының тазалығы өте жақсы. Барлық заттар орнында тұрды. Ыдысқа салынған тағамның салмағы және дәмі медбикемен тексерілді. Балаларға берілетін тамақтың салмағы және компоттың тәттілігі нормаға сай болды.

Жиналатын тамақ қалдығы аз мөлшерде жиналған, балалар ыстық тамақты тәбетпен жейтіндері көрінді. 


Ескертулер мен  ұсыныстар:

Тазалықты үнемі сақтау.Балаларға тамақтардың ыстық күйінде берілмеу.Балалардың тамақтарының сапасын қадағалау.Өнім жеткізушілерінен әр азық-түліктің сертификатын сәйкестендіріп қабылдап алу

Бракераж комиссияның мүшелері:

1. Әбдіқалық Н.Ә. _________________

2. Ноғайбек  А.Б. _________________

3. Раимбекова Г.М. ________________

4. Сартбаева Қ. Б. _________________

5. Джумадилова Д.Б _______________

6. Джуманова К.Ж________________

7. Сулейменова А.А.______________



]]>
admin Tue, 06 Dec 2022 11:15:14 +0600
Мектеп асқанасындағы ыстық тамақты ұйымдастырудағы тексеру комиссиясының актісі https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/737-mektep-asanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/737-mektep-asanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html
]]>

]]>
admin Thu, 27 Oct 2022 12:25:44 +0600
Мектеп асқанасындағы ыстық тамақты ұйымдастырудағы тексеру комиссиясының актісі https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/736-mektep-asanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/736-mektep-asanasynday-ysty-tamaty-jymdastyruday-tekseru-komissijasyny-akts.html
]]>

]]>
admin Tue, 20 Sep 2022 12:25:27 +0600
Ыстық тамақтың сапасына мониторинг жүргізу https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/573-ysty-tamaty-sapasyna-monitoring-zhrgzu.html https://56-taraz.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/573-ysty-tamaty-sapasyna-monitoring-zhrgzu.html
]]>

]]>
admin Thu, 26 Aug 2021 12:22:22 +0600